وبلاگ

خستگی آقای سفیر رفع‌شدنی نیست؛ ظریف: آرزو دارم هر وقت امکان داشت به کلاس درس برگردم!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه، 7:30 دقیقه صبح با بسته خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید ...

***

«فوتبال عاشورایی» به جای دستاوردهای برجام!

«فوتبال عاشورایی» به جای دستاوردهای برجام!/ تاجرنیا: روحانی به ما اعتماد ندارد؛ اگر یک اصلاح‌طلب کاندیدا شود، مصلحت نیست کنار برودعبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، به تازگی در همایش روسای پلیس راهور ناجا ضمن بیان برخی مقولات تحت عنوان دستاوردهای دولت، گفته است: در برهه‌ای برخی‌ها در خصوص برگزاری فوتبال در دهه محرم نگرانی داشتند و حتی عده‌ای هم حرف از ملغی کردن این مسابقه زدند درحالی که اعتماد به مردم در آن برهه، توانست یک فوتبال عاشورایی 100 هزار نفره را به مردم دنیا نشان دهد.

به گزارش مشرق، وی همچنین افزوده است: وظیفه ما در قبال رأیی که مردم به ما داده‌اند امیدبخشی به مردم است و این در حالی است که متاسفانه بعضی وقت‌ها با طرح مشکلات و سیاه‌نمایی، حس ناامیدی در مردم القا می‌شود.[1]

*قضاوت درباره بحث «فوتبال عاشورایی» را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم!

چه اینکه دولت محترم به جای صحبت کردن از دستاوردهایی که برجامش قرار بوده برای مردم داشته باشد اما در آستانه انتخابات از مقولاتی عجیبی مثل دیدار فوتبال، آنهم از نوع عاشورایی صحبت‌ می‌کند...

پیرامون لزوم امیدبخشی به مردم و اینکه برخی متأسفانه سیاه‌نمایی می‌کنند نیز بایستی اشاره کرد که مواردی مثل «خزانه خالیست»، «شاخص‌های اقتصادی ما غیر قابل قبول است»، «با مردم گرسنه نمی‌توان امنیت را تأمین کرد»، «تحریم‌ها ایران را فلج کرده» و «اقتصاد ایران غارت‌زده است»! تماماً توسط رئیس‌جمهور، وزیر کشور و جماعتی از اصلاح‌طلبان بیان شده‌اند و کس دیگری در بیان آنها دخیل نبوده است.

_منبع تصویر وزیر کشور، خبرگزاری نسیم است.

***

تاجرنیا: روحانی به ما اعتماد ندارد؛ اگر یک اصلاح‌طلب کاندیدا شود، مصلحت نیست کنار برود

«فوتبال عاشورایی» به جای دستاوردهای برجام!/ تاجرنیا: روحانی به ما اعتماد ندارد؛ اگر یک اصلاح‌طلب کاندیدا شود، مصلحت نیست کنار برود«علی تاجرنیا» فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم به تازگی طی یادداشتی در روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان درباره بحث کاندیدای پوششی اصلاح‌طلبان نوشته است:

«از منظر اردوگاه اصلاح طلبی معتقدم که نباید فضای بی اعتمادی ایجاد شود و نباید فضا به سمتی برود که بهانه‌ای به دست مخالفان بیافتد تا بخواهند به اقداماتی دست بزنند. چرا که این مسأله می‌تواند یکسری مخالفان روحانی را تهییج کند به سمت اینکه بخشی از انتظار اصلاح‌طلبان با تأیید نامزدی‌شان حل می‌شود. همچنین روحانی احساس کند که اصلاح‌طلبان نگاهشان به بحث کاندیداتوری، الزاماً پوششی نیست.از این منظر می‌توان گفت که طرح یک کاندیدای اصلاح طلب به عنوان کاندیدای پوششی می‌تواند معایب بیشتری داشته باشد. هر چند که این مشکل حسن روحانی است که هنوز به اصلاح طلبان‌اعتماد ندارد.»

او همچنین می‌افزاید: به هر صورت در این بحث اگر چهره‌های مطرح اصلاح‌طلبان کاندیدا شوند، کنار رفتنشان به مصلحت نیست. در شرایطی دکتر عارف ایثار بزرگی کردند که به نفع ملت و مجموعه کشور تمام شد. تکرار این کار در این شرایط و در حد شخصیت‌های طراز اول اصلاح طلبی به صلاح نیست. در سطح شخصیت‌های دیگر هم چون بحث از سوی مردم و اصلاح طلبان جدی گرفته نمی‌شود، باز هم تأثیر چندانی نخواهد داشت.[2]

*مسئله کاندیدای پوششی یکی از مباحث مورد مناقشه در ستاد جبهه اصلاحات است.

افرادی همچون عباس عبدی و محمد هاشمی با این نظر مخالفند و کسان دیگری نیز موافق.

حامیان این تصمیم دلایل مختلفی را بیان می‌کنند...

از جمله اینکه ممکن است رئیس‌جمهور روحانی به هر دلیلی به انتخابات نرسد (اعلام انصراف کند یا ردّ صلاحیت شود) و ایضاً اینکه باید چند نفر کاندیدای سمپات روحانی در انتخابات نامزد شوند تا در مقابل سایر نامزدهای منتقد وضع موجود از روحانی دفاع کنند.(عده‌ای هم بحث طرح آرمان‌های اصلاح‌طلبی را دارند که مسئله‌ای به‌شدت کمرنگ است)

این نظرات اما از حیث تحلیلی با ان‌قلت‌هایی مواجه است.

از جمله اینکه جریان سیاسی خاص از آنجا که بارها اعلام کرده است رئیس‌جمهور روحانی را کاندیدای رسمی خود نمی‌داند[3] و برای او ستاد انتخاباتی هم تشکیل نمی‌دهد و با توجه به عظم همه‌جانبه‌ای که برای انتخابات شورای شهر از خود نشان می‌دهد؛ بدیهیست که قصدی برای حضور رسمی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 و معرفی کاندیدای رسمی در آن ندارد.

و لذا در قبال رئیس‌جمهور روحانی دست به یک بازی دوگانه با محتوای أناشریک زده‌اند.

به این معنا که اگر روحانی پیروز شود؛ می‌توانند مدعی حمایت از وی باشند و اگر بازنده شود اینطور خواهند گفت که روحانی هرگز کاندیدای رسمی ما نبوده پس شکست انتخاباتی متوجه اردوگاه اصلاحات نیست.

با عنایت به این مفروض و نتیجه تحلیلی آن بایستی فهمید که پس علی‌القاعده دلیلی ندارد ستاد جریان خاص بخواهد دست به یک اقدام مسئولیت‌آور مثل معرفی کاندیدای پوششی در انتخابات بزند.

در کنار این موارد، صحبت‌های آقای تاجرنیا که در اردوگاه اصلاحات به صراحت مشهور است محل تأملات بیشتری را ایجاد می‌کند.

او فی‌الواقع در حال بیان این مطلب است که اصلاح‌طلبان بهتر آنکه اساساً کاندیدای پوششی معرفی نکنند چون روحانی دلایل زیادی برای بی‌اعتمادی به اصلاح‌طلبان دارد اما اگر هم قصد این کار را دارند بهتر است از فازهای پوششی و ضربه‌گیری خارج شده و به فکر تصاحب آرای اکثریت مردم باشند.

البته همانطور که اشاره شد بعید است اصلاح‌طلبان تن به معرفی یک یا چند کاندیدای رسمی بدهند و علی‌القاعده بصورت چراغ خاموش و در حضوری غیر مسئولیت‌آور از کنار انتخابات ریاست جمهوری عبور خواهند کرد. (ضمن اینکه مسئله قانع کردن کاندیداهای پوششی به کنار رفتن از عرصه نیز کار بسیاری مشکلی است.)

تحلیلگران اصلاح‌طلب معتقدند نتیجه انتخابات شورای شهر که همزمان با ریاست‌جمهوری برگزار خواهد شد؛ چیزی جز تکرار نتیجه انتخابات اسفندماه 94 نیست و می‌تواند زمینه بهتری را برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات 1400 فراهم کند.

متأسفانه جریان اصولگرا هنوز در عرصه انتخابات شورای شهر تئوری‌پردازی چشمگیری انجام نداده است...

***

آرزوی ظریف برای سال آینده: هر وقت امکان داشت به کلاس درس برگردم!

«فوتبال عاشورایی» به جای دستاوردهای برجام!/ تاجرنیا: روحانی به ما اعتماد ندارد؛ اگر یک اصلاح‌طلب کاندیدا شود، مصلحت نیست کنار برودمحمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت یازدهم، در بخشی از مصاحبه خود با سالنامه نوروزی روزنامه شرق و در پاسخ به این سؤال که «آرزویتان برای خودتان و کشور در سال 96 چیست؟» گفته است:

«امیدوارم که مردم یک بار دیگر با حضور گسترده خود در انتخابات، قدرت جمهوری اسلامی را در برابر همه فشارهای موجود تقویت کنند و با انتخاب هوشمندانه خود، آینده خوبی را برای کشور رقم بزنند. از نظر شخصی نیز امیدوارم بتوانم در حد توان خدمت کنم و هر وقت هم امکان داشت، به کلاس و درس دادن برگردم.»

*ظریف چند روز قبل نیز در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به این پرسش که اگر در انتخابات پیش رو، آقای روحانی بار دیگر رئیس‌جمهور شود و به شما پیشنهاد کنند مسئولیت وزارت خارجه را مجدد بر عهده بگیرید، شما این پیشنهاد را قبول می‌کنید؟ با بیان این‌که «من ترجیح می‌دهم این پیشنهاد به فرد دیگری شود» اظهار کرده بود: فکر می‌کنم در حال حاضر زود است راجع به این موضوع صحبت کنیم، ولی اگر آقای روحانی چنین پیشنهادی را مطرح کنند، حتما بر اساس این‌که توان لازم برای انجام این وظیفه را دارم یا نه، موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهم.[4]

برخی تحلیلگران معتقدند این قبیل اظهارات ظریف مبنی بر اینکه پیشنهاد به فرد دیگری داده شود و یا دوست دارم به کلاس درس برگردم! ناشی از خستگی ظریف در همراهی با کابینه دولت یازدهم است.

نشأت‌گرفتنی که البته بی‌دستاوردی برجام و احتمال شکستش به آن قوت بخشیده و ظریف دیگر انرژی روزهای اول که «کاترین اشتون» هم به آن اشاره می‌کرد را ندارد.

اگرچه این صحبت‌ها گمانه‌زنی است و آینده رفتار سیاسیون بویژه در ابعاد شخصی را نمی‌توان با اتقان بالا پیش‌بینی کرد اما قید واضح مسئله آنست که بزرگترین پروژه ظریف یعنی برجام با مشکلات بی‌دستاوردی و احتمال شکست رسمی مواجه شده و «آقای سفیر» نیز باید برای پاسخگویی نسبت به این مسئله در پیشگاه مردم، حکومت و تاریخ، چاره‌ای بیاندیشد.

گفتنیست، سخنگوی دستگاه قضایی به تازگی رسماً اعلام کرد که علیه یکی از مدخلین در تیم مذاکراتی دولت که از جانب رئیس‌جمهور درباره برجام، کسب مدال نیز کرده بود؛ کیفرخواست صادر شده است.

گفته می‌شود او متهم به فعالیت‌هایی با عنوان «جاسوسی اصطلاحی» است.

***

1_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/698386

2_ http://omidiraniannewspaper.ir/detail/7806

3_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/629455

4_ http://www.isna.ir/news/95121509277

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس